Verhuur clubhuis

Ben jij op zoek naar een blokhut om in te overnachten tijdens een weekendkamp of zomerkamp? Of zoek je een locatie voor een kinderfeestje of andere jeugdactiviteit? Wellicht is ons clubhuis De Rotsblokken geschikt. 

Een online rondleiding vind je hier

Hieronder vind je extra informatie vinden over ons clubhuis, het terrein en de omgeving.

Heb je vragen of opmerkingen of wil je meteen reserveren, dan kun je e-mailen naar: verhuur@degeuzenarnhem.nl

Algemeen
Scoutinggebouw De Rotsblokken is beschikbaar voor verhuur aan Scoutinggroepen, verenigingen, scholen, kinderfeestjes etc. Het clubhuis heeft een voor- en achterterrein waar je tenten op kunt zetten, een kampvuur kunt houden en beschikt, in overleg, over voldoende pionierhout. Het gebouw heeft twee grote groepsruimten, een sanitair gedeelte met douches, een keuken (voorzien van o.a. gasfornuis, koelkast en magnetron) en een ‘leidinghok’ (thans beverlokaaltje). Alle ruimten zijn voorzien van centrale verwarming.

Veiligheid
Veiligheid is tegenwoordig -terecht- van groot belang. Voor ons clubgebouw hebben wij een gebruiksvergunning van de brandweer, wat betekent dat het gebouw aan alle eisen voldoet. Het gebouw is voorzien van een brandalarm, ontruimingsalarm, noodverlichting, vluchtwegen en voldoende blusmiddelen.

Ligging
De Rotsblokken ligt aan de rand van Mariëndaal, een landgoed gelegen tussen Oosterbeek en Arnhem. Het behoort tot de gemeente Arnhem, en maakt deel uit van het landgoederencomplex Mariëndaal dat in bezit is van de stichting Het Geldersch landschap en Gelderse kastelen (GLK). Dit landgoed bestaat voornamelijk uit openbaar bos.
Aan de overkant van de Heijenoordseweg is een grote openbare speelplaats voorzien van doelpalen, een pingpongtafel, een kabelbaan en een speeltuin. Voor het clubhuis is een bushalte voor de bus naar het centrum van Arnhem. Het is zo’n 15 minuten lopen naar station Arnhem Centraal.

Het gebouw

Groepsruimte 1, het scoutslokaal. Er is een raam wat open kan en er zit een nooddeur. Deze ruimte beschikt standaard over 4 tafels en 20 stoelen. Men kan gebruik maken van een groot schoolbord en er hangt een scherm om via een beamer op af te spelen.

Groepsruimte 2, het welpenlokaal: Dit is de grootste ruimte. Er zijn drie ramen die open kunnen en er zit een nooddeur. Deze ruimte beschikt standaard over 5 tafels en 25 stoelen. Men kan gebruik maken van een whiteboard, een open haard en er hangt een scherm om via een beamer op af te spelen.

Sanitair: Er is een  ruim washok aanwezig. Hier is een grote spiegel en een wasbak van zo’n 3 meter lang met 5 kranen met koud water en één met koud en warm water. In deze ruimte kun je ook douchen. Er zijn twee toiletten met wasbak en spiegel. In één van de toiletten kan ook gedoucht worden. Ook is er een urinoir. Doordat het washok en beide toiletten erg ruim zij opgezet kan een rolstoelgebruiker hier zonder problemen gebruik van maken.

Keuken: Direct naast de voordeur zit de keuken. Er is onder andere aanwezig: koffiezetapparaat, waterkoker, gasfornuis met grote pitten, elektrische oven, koel-vriescombinatie en een magnetron. Er staat een tafel om eten  voor te bereiden. Er zit een raam dat open kan.

Leidinghok/beverlokaaltje: Dit is een kleine ruimte die je betreedt via de keuken en kan gebruikt worden als bergruimte, of leidingruimte bijvoorbeeld.

Voorterrein: Hier betreed je het terrein van De Rotsblokken via een afsluitbaar hek. Op de oprit kunnen auto’s staan. Ook handig voor het in- en uitladen. Er staat een vlaggenmast. De nooddeur van groepsruimte 1 komt hier op uit. Het voorterrein is goed verlicht.

Achterterrein: Op het achterterrein kun je fietsen parkeren en heb je toegang tot het pionierhout. Het achteterrein is ruim en sluit aan op de tuinen van de buren. Je hebt hier de mogelijkheid een kampvuur te stoken. De nooddeur van groepsruimte 2 komt hier op uit.

Informatie over Arnhem

 Arnhem is als  stad beroemd vanwege ‘De slag om Arnhem’, de Mode Biënnale en attracties als Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Airborne Museum ‘Hartenstein’ (vlakbij in Oosterbeek), Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Als hoofdstad van de provincie Gelderland heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Erg boeiend om te bezichtigen zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Boven de stad torent de Grote- of Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Vanaf glazen plateaus aan de buitenkant van de toren kijk je uit op het gezellige winkelhart en ver over de regio.
Als enige stad in Nederland rijden er in Arnhem trolleybussen. Per trolleybus kun je gemakkelijk en snel naar één van de vele attracties en musea.

Activiteiten

Er is ontzettend veel te doen in Arnhem. Hieronder een aantal activiteiten uitgelicht die zeer geschikt zijn voor tijdens een zomerkamp.

Wandeltochten
De omgeving is uiterst geschikt voor wandeltochten. We hebben zelf een aantal tochten van verschillende lengte vanaf ons clubhuis. Deze kun je gebruiken of bewerken als hike voor een kamp.
Wandeltocht 5km
Wandeltocht 10km
Wandeltocht 15km deel1
Wandeltocht 15km deel2

Het Nederlands Watermuseum
Het Nederlands Watermuseum, gelegen in het grote Park Sonsbeek, is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van zoet water. Een écht doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, waterproefjes kunt uitvoeren, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Goed te bereiken met het Openbaar Vervoer!
Zijpendaalseweg 26 – 28 6814 CL ARNHEM, 026 – 44 52 548, info@watermuseum.nl
https://www.watermuseum.nl/

Burgers’Zoo  
Dierentuinen houden hun dieren niet alleen om bezoekers een leuk dagje uit te geven. Ze willen ook dat hun gasten er iets van leren. De dieren vertegenwoordigen hierbij niet alleen hun wilde soortgenoten maar vormen ook de verbinding naar hun oorspronkelijke leefgebieden (biotopen) en de planten en dieren die daar in voorkomen. Burgers’ wil haar meer dan 1,5 miljoen bezoekers graag laten genieten van de soms verbazingwekkende en altijd boeiende natuur door de dieren zo natuurlijk mogelijk te presenteren. Wanneer bezoekers het gevoel van bewondering krijgen, is een belangrijk doel van Burgers’ bereikt en komt een tweede doel, actief bijdragen aan de bescherming van de natuur en het milieu, een belangrijke stap dichterbij. Goed te bereiken met het Openbaar Vervoer!
Antoon van Hooffplein 1 6816 SH Arnhem, 026 – 442 45 34, info@burgerszoo.nl
https://www.burgerszoo.nl/

Airborne Museum Hartenstein (Oosterbeek)
In hét museum over de beroemde Slag om Arnhem kruipt de geschiedenis je bijna letterlijk op de huid. Het museum is gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was dit het hoofdkwartier van de Britten.
Utrechtseweg 232 Oosterbeek, info@airbornemuseum.nl
https://www.airbornemuseum.nl/

Nederlands Openluchtmuseum
Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.
Schelmseweg 89, 6816 SJ Arnhem, 026 – 357 61 11
https://www.openluchtmuseum.nl/