Leiding worden?

vrijwilliger scouting arnhem 2vrijwilliger scouting arnhem

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en De Geuzen is de grootste Scoutinggroep in Arnhem met zowel land- als waterscouting. Dat maakt onze groep uniek! Elke week hebben kinderen vanaf 5 jaar veel plezier met samen bezig zijn in bos of op het water, speurtochten, spelletjes, knutselen, voor elk wat wils. We zijn altijd op zoek naar aanvulling van onze leidingteams. Zowel mannen als vrouwen. Wel of geen Scoutingervaring maakt niet uit.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Wij zorgen ervoor dat je je thuisvoelt en dat je goed ingewerkt wordt. Binnen het trainingssysteem van Scouting Nederland kun je je competenties makkelijk halen. Eerst een paar keer meedraaien om te kijken of het wat voor je is, behoort tot de mogelijkheden. Ook het vervullen van je (maatschappelijke) stage als leiding is een optie, bijvoorbeeld als je CIOS, SPW of SCW doet. En we hopen dan natuurlijk dat het zo goed is bevallen dat je wilt blijven!

Wat maakt het vrijwilligerswerk de moeite waard?

Werken met kinderen in diverse leeftijden, plezier, buiten zijn, in het bos of op het water, gezelligheid onderling.

Sociale veiligheid

We vinden het bij Scouting De Geuzen belangrijk dat leden binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende Scoutingactiviteiten kunnen doen. Wij werken, samen met Scouting Nederland actief aan de sociale veiligheid. Hiervoor is er onder andere een gedragscode, een vertrouwenspersoon en vragen wij voor al onze vrijwilligers een VOG aan. Lees meer hierover op de pagina over sociale veiligheid. 

Contact: secretariaat@degeuzenarnhem.nl