Bevers (5-7)

Wie zijn de Bevers?

Bij scouting heten de kinderen van 5 tot en met 7 jaar Bevers. Je herkent de Bevers aan een knalrode blouse. Verder dragen ze, net als alle andere leden van onze groep, een blauwe geruite das.

In januari 2021 begint er een nieuwe Bevergroep op De Rotsblokken [Diependalseweg 3 6813 GE Arnhem]: elke zaterdagmiddag lekker samen buiten spelen in het bos of heerlijk knutselen.

Spelend verkennen: Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneel spelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In het dorp Hotsjietonia, waar Stuiter met zijn vrienden woont, is genoeg te beleven!

De leiding speelt mee: De leiding van de Bevers speelt mee. Soms verkleedt de leiding zich als Professor Plof, Sterre Stroom of een van de andere themafiguren om het spelaanbod nog interessanter te maken. Iedere figuur heeft zijn eigen interesses en talenten. Verder volgt de leiding trainingen en cursussen om zo goed mogelijke opkomsten te kunnen draaien; hierin worden ze ook ondersteund door het Beverkompas, de handleiding voor leiding.

Bevers spelen samen: De Bevers spelen niet alleen met Stuiter en de leiding, maar ook met elkaar! Net als bij oudere Welpen en Scouts, kennen Bevers hun eigen gebruiken, die Bevermanieren worden genoemd. Bevermanieren liggen echter niet vast, ze zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren de Bevers spelenderwijs samen te werken.

Ontdekkingsreis op maat: Bevers blijven dicht bij huis en spelen veel vrij.

Informatie:

Leeftijd: van 5 t/m 7 jaar
Opkomst: Elke zaterdagmiddag van 13:00 tot 14:30 uur
Waar: De Rotsblokken, Diependalseweg 3, Arnhem

Als u uw kind met de auto brengt, kunt u parkeren op de Heijenoordsweg

contact: bevers@degeuzenarnhem.nl