Scouts (11-15)

Wie zijn de Scouts?

Bij scouting heten de kinderen van 11 tot en met 15 jaar Scouts. De Scouts kun je herkennen aan hun beige gekleurde blouse. Verder dragen zij net als alle anderen een blauw geruite das.

Op ontdekkingstocht in Nederland

In onze groep zijn de scouts jongens en meisjes samen. We gaan naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Met kaart en kompas of koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten?

Gebruik je talenten

Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken. Een voorbeeld: ieder jaar in April doen we mee met de Regionale Scouting Wedstrijden. Lekker zonder je leiding, kijken wat je zelf allemaal kan.

Ploegwerk

Als je lid wordt van een Scoutinggroep krijg je te maken met je eigen ploeg, de patrouille. Het is een groepje van ongeveer zes Scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De een is een kei in het lopen op kompas, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In een patrouille leer je van elkaar. En samen maak je dan ook de grootste lol. Maar niet iedere zaterdag is in patrouilles. Zo kunnen de opkomsten ook uit een wedstrijd bestaan tussen de jongens en de meisjes of met z’n allen tegen de leiding.

Op kamp

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je patrouille in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je ’s avonds slapen zal. Dikke vrienden worden.

Wat kan je van de leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet, of hoe het zou moeten. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Informatie:

Leeftijd: van 11 t/m 15 jaar
Waar: De Rotsblokken, Diependalseweg 3, Arnhem
Wanneer: zaterdagmiddag 14:30 – 17:00

contact: scouts@degeuzenarnhem.nl