Zeeverkenners (11-18)

Wie zijn de Zeeverkenners?

Bij scouting heten de kinderen van 11 tot en met 17 jaar die op het water zitten, Zeeverkenners. De Zeeverkenners kun je herkennen aan hun blauw gekleurde blouse. Verder dragen zij net als alle anderen een blauw geruite das.

2 Seizoenen Bij de Zeeverkenners kennen wij in het jaar 2 verschillende seizoenen. Het ene seizoen is het zomerseizoen en het andere het winterseizoen.

Op kamp De Zeeverkenners gaan elke zomer op zomerkamp. Dit doen zij altijd samen met de Dolfijnen, en gaan dan naar een locatie toe waar zij dan heen zullen varen met alle boten en sleper.

Wat leer je bij de Zeeverkenners: Tijdens het varen leren de zeeverkenners van alles wat een echte Zeeverkenner moet weten, zoals zeilen en roeien, maar ook onderhoud van het schip en omgaan met elkaar. Naast het zomerkamp gaan Zeeverkenners regelmatig een paar dagen op pad. Gedurende dit soort activiteiten is er veel aandacht voor zeil- en roeivaardigheden, zowel theoretisch als praktijkgericht. Dit alles natuurlijk onder het wakend oog van bekwame leidinggevenden.

Examen: Een Zeeverkenner leert niet alleen roeien, zeilen en wrikken, hij/ zij doet er ook examen in. Dit examen bestaat uit een theorie en een praktijk examen. Als deze succesvol zijn afgerond krijgt de Zeeverkenner een MBL (Machtiging Boot Leiding) en een CWO (Commissie Watersport Opleidingen) certificaat. Dit laatste certificaat is landelijk erkend door de ANWB.

Informatie:

Leeftijd: van 11 t/m 17 jaar

Opkomst: Elke zaterdagmiddag. In het zomerseizoen (mei t/m oktober) van 12:00 tot 18:00 uur en in het winterseizoen (november t/m april) van 12:00 tot 16:00 uur.

Waar:  Klingelbeekseweg 41 (naast landgoed Klingelbeek), Arnhem

contact: secretariaat@degeuzenarnhem.nl